Blev riktigt nöjd med dem här frallorna och godast blev dem med pumpakärnor. Skulle nog bli riktigt goda med vallmofrön på också.
Kesofrallor med dinkel
50 g jäst
4 dl ljummet vatten, ca 37 grader
250 g keso
30 g smör
2 tsk salt
2 msk brödsirap
2 msk krossade linfrön
5 dl dinkel fullkorn
6-7 dl vetemjöl
Pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrö
Rör ut jästen i vattnet, häll i en degblandare. Tillsätt övriga ingredienser, men ta inte i allt vetemjöl på en gång. Knåda degen i ca 10-12 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs. Ta upp degen och låt den vila i 30 minuter under en bakduk. Väg sen upp 60 grams bitar och rulla till runda bullar, låt vila en stund. Rulla sen ut till en oval bulle. Spraya med vatten och doppa i pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrön, lägg på plåt och låt jäsa under bakduk. Grädda i 225 grader, ca 10-12 minuter.
Kesofrallor med dinkel
50 g jäst
4 dl ljummet vatten, ca 37 grader
250 g keso
30 g smör
2 tsk salt
2 msk brödsirap
2 msk krossade linfrön
5 dl dinkel fullkorn
6-7 dl vetemjöl
Pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrö
Rör ut jästen i vattnet, häll i en degblandare. Tillsätt övriga ingredienser, men ta inte i allt vetemjöl på en gång. Knåda degen i ca 10-12 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs. Ta upp degen och låt den vila i 30 minuter under en bakduk. Väg sen upp 60 grams bitar och rulla till runda bullar, låt vila en stund. Rulla sen ut till en oval bulle. Spraya med vatten och doppa i pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrön, lägg på plåt och låt jäsa under bakduk. Grädda i 225 grader, ca 10-12 minuter.
Ser hur goda ut som helst! Nu blev jag hungrig oxå! Fy dig, jag skulle ju gå i säng! =)
SvaraRaderaLev och må, vi höres.
Kram från mig
Keso i frallor måste provas!
SvaraRadera