Det var ett tag sen jag la ut nåt bakverk, men det betyder inte att jag inte har bakat! Har bara inte orkat blogga om det. Men jag gör ett nytt försök.. Den här pajen gjorde jag i somras(för det är väl höst nu?) till födelsedagskalaset, en enkel och smaskig paj istället för en tårta. I orginalreceptet, som jag hittat i tidningen Hembakat, använde dem ricottaost, jag valde att använda mascarponeost. Dem hade även 3 msk hackad mynta i smeten, men det skippade jag, mynta kan lätt ta över, tycker jag.
Havrepaj med limekräm
Pajskal
150 g smör
2.5 dl havregryn
2.5 dl mjöl
3 msk socker
Limekräm
250 g mascarpone(eller ricotta)
1.5 dl lemoncurd
2 dl grädde
rivet skal av 2 lime
Smält smöret och blanda det med havregryn, mjöl och socker. Tryck ut degen i in form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i kylen i ca 1 timme. Grädda sen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Blanda mascarponeosten och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med limeskal. Fördela limekrämen i pajskalet strax före servering, toppa med färska jordgubbar och limeklyftor.
Havrepaj med limekräm
Pajskal
150 g smör
2.5 dl havregryn
2.5 dl mjöl
3 msk socker
Limekräm
250 g mascarpone(eller ricotta)
1.5 dl lemoncurd
2 dl grädde
rivet skal av 2 lime
Smält smöret och blanda det med havregryn, mjöl och socker. Tryck ut degen i in form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ in formen i kylen i ca 1 timme. Grädda sen i 200 grader i ca 15 minuter. Låt kallna.
Blanda mascarponeosten och lemon curd. Vispa grädden och vänd ner den tillsammans med limeskal. Fördela limekrämen i pajskalet strax före servering, toppa med färska jordgubbar och limeklyftor.
Härligt att se ett livstecken från dig! Som vanligt är det ögongodis för mig, men det är en njutning att titta på bilden!
SvaraRaderaKramar,
Lisa
Bra namnval på bloggen :) Det gillar jag, frankofil som jag är :) Allez!!
SvaraRadera