Hittade ett knäckrecept här som jag bara var tvungen att testa och det är förmodligen den godaste knäcken jag någonsin smakat!
Citronknäck med pistagenötter och flingsalt
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
15 g smör(1 msk)
1-2 msk citronskal, finrivet (2 citroner)
1 dl pistagenötter, hackade
Till garnering
flingsalt
Börja med att ställa ut knäckformar på en bricka, riv citronskalet samt skala och hacka pistagenötterna, Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka kraftigt i ca 15-20 minuter eller tills termometern visar 122 grader. Har man ingen termometer får man göra ett kulprov. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5-6 minuter(har ingen aning varför, men säger Herr Mannerström så, så gör jag så!) Tillsätt sen citronskalet och pistagenötterna. Fördela smeten i formarna och toppa med lite flingsalt. Låt stelna och förvara sen i kylskåpet.
Citronknäck med pistagenötter och flingsalt
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
15 g smör(1 msk)
1-2 msk citronskal, finrivet (2 citroner)
1 dl pistagenötter, hackade
Till garnering
flingsalt
Börja med att ställa ut knäckformar på en bricka, riv citronskalet samt skala och hacka pistagenötterna, Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka kraftigt i ca 15-20 minuter eller tills termometern visar 122 grader. Har man ingen termometer får man göra ett kulprov. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5-6 minuter(har ingen aning varför, men säger Herr Mannerström så, så gör jag så!) Tillsätt sen citronskalet och pistagenötterna. Fördela smeten i formarna och toppa med lite flingsalt. Låt stelna och förvara sen i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar