Citronrutor med maräng
250 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 citroner, riv skalet av den ena och pressa saften ur båda
3 ägg
3 äggulor
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Maräng
3 äggvitor
1.5 dl socker
Rör smör och socker, vitt och pösigt. Tillsätt ägg och äggulor lite i taget. Sen i med citronskal och saft. Sikta sen mjöl och bakpulver och vänd ned detta i smeten.
Vispa äggvitorna och tillsätt sockret lite i taget. Vispa till en fin och blank marängsmet, du ska kunna vända skålen upp och ner utan att marängen faller ut.
Bred ut sockerkakssmeten i en långpanna, ca 30* 24 cm, bred sen marängen ovanpå. Grädda längst ned i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter. Låt svalna och skär sen i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar