söndag 24 april 2011

Påskägg My Way


Marsipan är en favorit sen barnsben, min mamma gjorde alltid egen marsipan varje jul. Det är ju verkligen busenkelt att göra och man kan ju smaksätta med nästan vad som helst. Det här receptet kommer från Jan Hedhs bok Chokladpassion, jag har ändrat lite i receptet, han använder syltade apelsinskal och bara likör. Har man inte likör så går det nog lika bra med bara apelsinjuice.

Apelsinmarsipan

160 g skållad & skalad mandel
Finhackat skal från 2 apelsiner
150 g florsocker
20 g apelsinlikör t ex Grand Marnier
20 g pressad apelsinjuice

Mörk Choklad

Dag 1

Mixa mandeln och florsocker till ett fint pulver i en matberedare. Tillsätt apelsinskalet och vätskan, kör ca 1 minut till en marsipanmassa. Skrapa ur massan och täck med plastfolie. Låt mogna över natten.

Dag 2

Om marsipanen känns för torr så tillsätt mer apelsinjuice eller likör, känns den för lös tillsätt florsocker. Rulla sen små ägg som får torka några timmar, minst 3 timmar.
Doppa sen i smält mörk choklad.

.

1 kommentar:

  1. Smask! Jag gjorde de där jordnötskakorna igår. Något gott ska välan även en allergiker få!
    Ha en mysig påsksöndag. Vi hörs!

    SvaraRadera