..men det blir sällan att jag lägger ut det på bloggen, men jag gör ett nytt försök. Har haft det här receptet, på Daimkolakakor, liggandes på köksbordet i några månader nu och i helgen blev den äntligen bakad! En riktigt god, chokladig kaka med Daimchoklad och pistagenötter och en konstistens som mer liknar en cookie än en mjuk kaka/kladdkaka. Det här receptet är en halv sats:
Daimkolakakor
200 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl mörkt muscovadosocker
1 ägg
4.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
0.5 dl kakao(jag använde Valhrona)
200 g Mjölkchoklad med Daim
0.75 dl hackade pistagenötter
Rör i hop smör och dem båda sockersorterna. Tillsätt ägget och blanda sen ner mjöl,bikarbonat, salt och kakao. Sist i med den hackade chokladen och nötterna. Tryck sedan ut degen i en lite långpanna, ca 25cm*20 cm. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter, beroende på ugn. Skär upp kakan i rutor.
Så kul att hitta dig i detta medium igen! Välkommen tillbaka!
SvaraRaderaSom vanligt ser det himla smaskigt ut - jag äter med fantasin ;-) Det är inte jättesynd om mig, för jag har nyss smaskat honungsmelon.
Ha en fin vecka!
Kram, Lisa