måndag 11 juni 2012

Frukostbullar

För några veckor sen fick jag för mig att rensa upp i skafferiet och använda upp alla öppnade mjölpåsar av olika slag. Det här blev ett av resultaten, en frukostbulle med potatismjöl i. Hittade receptet i en broschyr från Dansukker, som handlade om fibrex. Gillar fibrex sen tidigare, använder det bland annat i tekakor. Använde Vetemjöl Fullkorn Special i stället för Manitoba Cream och det funkar lika bra.

Frukostbulle


5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
0.5 dl Fibrex
3 msk Brödsirap
1 tsk salt
ca 1 liter Manitoba Cream(eller Vetemjöl Special)

 Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull, koka upp. Låt svalna till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan, tillsätt övriga ingredienser, arbeta degen i maskin 5-7 minuter. Ta upp degen på bakbordet och låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 Sen är det dax att forma bullarna, jag valde att kavla ut degen och skära ut "snibbar", men man kan lika gärna göra vanliga runda bullar. Doppa ena sidan av bullen i potatismjöl och lägg, med mjölsidan upp, på en plåt. Låt jäsa ca 30-45 minuter.
 Grädda i 225 grader, ca 15 minuter. Låt svalna på galler UTAN bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar