måndag 16 maj 2011

Kesofrallor

Blev riktigt nöjd med dem här frallorna och godast blev dem med pumpakärnor. Skulle nog bli riktigt goda med vallmofrön på också.

Kesofrallor med dinkel

50 g jäst
4 dl ljummet vatten, ca 37 grader
250 g keso
30 g smör
2 tsk salt
2 msk brödsirap
2 msk krossade linfrön
5 dl dinkel fullkorn
6-7 dl vetemjöl

Pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrö

Rör ut jästen i vattnet, häll i en degblandare. Tillsätt övriga ingredienser, men ta inte i allt vetemjöl på en gång. Knåda degen i ca 10-12 minuter, tillsätt mer mjöl om det behövs. Ta upp degen och låt den vila i 30 minuter under en bakduk. Väg sen upp 60 grams bitar och  rulla till runda bullar, låt vila en stund. Rulla sen ut till en oval bulle. Spraya med vatten och doppa i pumpakärnor eller solroskärnor och sesamfrön, lägg på plåt och låt jäsa under bakduk. Grädda i 225 grader, ca 10-12 minuter.

2 kommentarer:

  1. Ser hur goda ut som helst! Nu blev jag hungrig oxå! Fy dig, jag skulle ju gå i säng! =)
    Lev och må, vi höres.
    Kram från mig

    SvaraRadera
  2. Keso i frallor måste provas!

    SvaraRadera