tisdag 17 augusti 2010

Mumsiga Brownies


Letade efter ett recept på biscotti, men fastnade för det här istället.

Double Chocolate Brownie

225 g smör
100 g mörk choklad
4 dl socker
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 msk snabbkaffepulver
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
140 g hackad mörk choklad
150 g hackade valnötter

Smält smöret och chokladen tillsammans i en vid kastrull på låg värme. Tillsätt sockret och låt svalna. Smörj under tiden en lite långpanna, ca 25*35 cm och pudra med kakao. Blanda de torra ingredienser och rör ned i chokladblandningen. Tillsätt sen ett ägg i taget, rör om ordentligt. Tillsätt hälften av nötterna och chokladen. Häll upp smeten i formen och strö resten av nötterna och chokladen ovanpå. Grädda i 175 grader i ca 25 min. Jag gräddade den i 30 minuter, som det stod i receptet, men det blev lite för länge, jag vill ha min brownie lite kladdigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar