torsdag 30 september 2010

Chokladvarianten

av den så kallade Sverigekaka, som jag tror den kallas. Har ju just kommit hem efter en längre resa(se under Äventyr) och har ju verkligen längtat efter att få baka. Söta Saker har den här månaden choklad, som Månadens Sötsak och det ville jag ju vara med på. Och eftersom jag egentligen hade mycket att göra, med tvätt och såna tråkiga saker, så valde jag att göra den här enkla kaka.



Enkel Chokladkaka

3 ägg
3 dl socker
1 dl mjölk
2,5 dl mjöl
0,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Koka upp mjölken. Sikta dem torra ingredienserna och vänd ned i äggsmeten, tillsätt sedan den varma mjölken. Häll smeten i en 24 cm´s springform, grädda i 180 grader, ca 35 minuter. Låt kallna.

Fyllningen

125 g smör
1 dl mjölk
3 tsk vaniljsocker

Smält smöret och tillsätt mjölken. Koka häftigt i 2 minuter, ta kastrullen från plattan och vispa ned vaniljsockret.

Dela kakan i 2 delar, häll den varma fyllningen på båda sidorna och lägg ihop. Sikta florsocker över kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar