lördag 6 mars 2010

En annan variant...


För ett tag sen gjorde jag Lakrits Biscotti, använde då ett recept, ur Aftonbladets och Tastelines Småkakor, som grund. I orginalreceptet är det hackad choklad och vanligt socker, men dem hade också en alternativsmaksättning: kokos och lime, och det tyckte jag lät intressant. Men jag bytte ut det vanliga sockret mot råsocker och muscovado även här.

Kokos & Lime Biscotti

100 g mjukt smör
1 dl råsocker(strö)
1 dl ljust muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl kokos
1 st lime(skal+saft)

Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem. Tillsätt sist kokos och lime. Dela degen i tre delar, rulla ut och lägg på plåt, platta till något. Grädda i 175 grader, ca 20 min. Ta ut plåten ur ugnen och skär längderna diagonalt. Dela upp skorporna på 2 plåtar och sätt tillbaka i ugnen och låt torka tills dem känns genomtorra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar