söndag 7 mars 2010

En stor laddning med morotskaka


Idag blev det morotskaka, min kompis "Plingis" favorit! Brukar vanligtvis göra den på 4 ägg, men den här gången gjorde jag den lite större.

Morotskaka med Philadelphiaglasyr

6 ägg
6 dl socker
6 dl mjöl
3 tsk bikarbonat
3 tsk bakpulver
3 tsk kanel
1½ tsk vaniljsocker
3 dl neutral olja
9 dl rivna morötter

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ned oljan. Blanda de torra ingredienserna och sikta försiktigt ned i äggsmeten. Blanda sist i morötterna. Häll smeten i en långpanna 33*36 cm. Grädda 30-40 min i 150 grader. Låt svalna.

Philadelphiaglasyr

150 g philadelphiaost
150 g mjukt smör
3½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Vispa pösigt och bred sedan ut glasyren på kakan och räffla med en dekorationskam. Ställ sedan in kakan i kylskåpet, så glasyren stelnar något. Skär i lagom stora bitar.

2 kommentarer:

  1. härlig saftig morotskaka
    den gick hem hos oss och kommer att bakas flera gånger
    /Annika

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt, äntligen fick jag en hög och luftig kaka! Blev mycket uppskattad, severades på halloweenfika med orange kokosströssel ovanpå. Tack!

    SvaraRadera