Eller "succékakor från Burtträsk"... Receptet finns även här.
Mina succékakor
200 g smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fudgetopping
2 dl grädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör
Smält smöret i en kastrull och ta av från värmen, rör sedan ned socker och ägg, därefter de torra ingredienserna. Bred ut smeten i en liten långpanna ca 20*35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15-20 minuter. Under tiden kakan svalnar, gör fudgetoppingen.
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Koka under omrörning till 120-122 grader. Ta av från värmen och rör ned smöret klickvis. Bred toppingen över kakan och låt svalna en stund, ställ sedan in den i kylskåpet för att stelna ordentligt. Skär sedan i små godbitar på 3*3 cm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar