söndag 14 november 2010

Fars dag!



Familjens favorittårta, som egentligen inte har nåt riktigt namn, har mamma bakat i många år. Hon bakade den första gången 1964 och receptet fick hon av sin kompis svägerska, eller hur det var. God är den i alla fall och det måste vara den snabbaste tårtan man kan göra.

Familjens Favorit

3 ägg
1.5 dl socker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned i äggsmeten. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda i 225 grader, ca 7-8 minuter. Strö lite socker på och vänd över på ett annat bakplåtspapper, dra försiktigt bort pappret. Låt svalna.

Fyllning

6 dl grädde
2-3 msk socker
1-2 tsk vaniljsocker
3-4 bananer
ca 200 g aprikosmarmelad

Vispa grädde och tillsätt sockret. Bred ut lite grädde på tårtbotten. Lägg sen skivade bananer på, stryk sen ut marmeladen och sist lite till grädde. Rulla sen ihop tårtan, på samma sätt som du rullar ihop en rulltårta. Stryk upp med resterande grädde. Jag dekorerade idag med smält choklad, men man kan dekorera med strössel, non-stop eller riven choklad till exempel.



Allt som blev över efter fars dags-middagen...

1 kommentar:

  1. Oj oj oj! Nu dreglar jag igen! Som alltid när jag ser dina fina skapelser.
    Jag är stolt över att vara din vän!!!

    SvaraRadera