lördag 16 oktober 2010

Godare marmelad



Ett bortglömt recept som jag tänkt testa många gånger, men inte kommit mig för. En lite godare aprikosmarmelad, där man blandar köpesmarmelad med torkade aprikoser, vilket gör att den smakar så mycket mer.

En godare aprikosmarmelad

375 g torkade aprikoser
3,75 dl vatten +1,5 dl
220 g socker
1,5 tsk citronsyra
500 g köpesmarmelad aprikos tex BOB

Låt aprikoserna svälla i vattnet i ett dygn. Häll sen över i en kastrull och tillsätt 1,5 dl vatten. Låt småsjuda på svag värme i ca 45-60 minuter. Rör om då och då. När sen aprikoserna mjuknat ordentligt, så ska dem stötas sönder, jag använde en visp. Tillsätt sen socker, citronsyra och köpesmarmelad. Blanda väl och låt koka upp. Häll upp den varma marmeladen på rengjorda, varma glasburkar. Sätt genast på locket och vänd upp och ner på burken. Låt svalna och förvara den sen svalt.

1 kommentar: