tisdag 2 november 2010

Fiberrik!?


Den godaste äppelpajen enligt mig! Har än inte hittat någon bättre och det finns verkligen många recept på äppelpaj därute. Om det är nån som har nått bra recept på en god äppelpaj, så hör gärna av er...

Äppelpaj med havrekli

125 g kallt smör
0.75 dl socker
3 dl mjöl

Smuldegen

50 g smör
0.75 dl socker
0.5 dl havrekli
0.5 dl mjöl

Hacka ihop alla ingredienser till pajskalet, enklast gjort i en mixer. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Gör sedan smuldegen. Skala 2-3 äpplen och skär i klyftor. Lägg äpplena i formen och strö över smuldegen. Grädda i 200 grader, ca 30-35 minuter.

Servera med glass eller vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. Yippie! Den kan jag göra, bara byta ut smöret mot mjölkfritt margarin. Jag tackar och bugar!

    SvaraRadera
  2. Tänkte faktiskt på dig! Har faktiskt gjort den flera gånger med mjölkfritt margarin, funkar fint!

    SvaraRadera