Eftersom att jag inte kommit igång med bakningen, så letade jag upp några bilder på tårtor jag gjort tidigare.
Jordgubbsprincessen gjorde jag till mina föräldrars 40-åriga bröllopsdag, en riktig sommartårta. Den vanliga princessen gjorde jag till min systersons konfirmation..
En bra tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Sikta övriga ingredienser och vänd försiktigt ned i äggsmeten. Sätt fast ett bakplåtspapper i botten på en 24 cm form, brukar inte smöra kanterna. Grädda ca 40 min, 175-180 grader.
När jag gör vanliga marsipan eller gräddtårtor så har jag en god hallonsylt på första botten + lite grädde, på andra botten har jag en ÄKTA vaniljkräm + grädde.
😍😍🤗😍🤗🤗😍
SvaraRadera