måndag 22 februari 2010

Experiment...


En kollega fick strax före jul en påse med lakritsfudgeskorpor, och det tyckte jag var en lite underlig smaksättning och tänkte att det måste jag bara prova att göra nångång. Måste få tycka att jag lyckades väldigt bra, dem blev jättegoda, bättre än köpes-skorporna faktiskt!! Har utgått från ett vanligt biscottirecept och så här blev det...

Lakrits biscotti

100 g rumsvarmt smör
1 dl råsocker(strö)
1 dl mörkt muscovadosocker
3 ägg
7 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g lakritsfudge

Hacka fudgen i småbitar. Vispa smör och socker pösigt, tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ned de torra ingredienserna. Sist i med fudgen. Dela degen i 3 delar, rulla ut dessa och lägg på plåt. Platta till dem något. Grädda i ca 20 min i 175 grader. Skär längderna diagonalt, i ca 2 cm breda skorpor. Dela upp skorporna på 2 plåtar och sätt tillbaka i ugnen på 100 grader och låt stå tills dem känns genomtorra.

4 kommentarer: