måndag 22 februari 2010

Murriga muffins


Mina favoritmuffins, men det är inte många som tycker som jag, då dem har en väldigt speciell kryddning. Receptet kommer från Lisa Förare Winbladh, då hon var med i matprogrammet med Tina.

Russinmuffins med murriga kryddor

1 st stjärnanis
1 krm salt
1 tsk kanel
2 tsk finrivet apelsinskal(skalet av 1 stor apelsin blir bra)
1 dl socker
1 dl mörkt muscovadosocker
200 g rumsvarmt smör
3 ägg
½ dl mjölk
2½ dl mjöl
½ msk bakpulver
2 dl russin(helst sultan)


Lägg russinen i vatten. Stöt stjärnanisen fint tillsammans med saltet, sikta. Vispa kryddor, socker, smör och apelsinskal pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör sedan ned mjölken. Blanda mjöl och bakpulver, sikta, vänd ned det i smeten, men spara lite mjöl att blanda med russinen. Häll bort vattnet från russinen, skaka bort vattnet och blanda ned lite mjöl. Vänd ned russinen i smeten. Ös upp i muffinsformar(12 st), grädda i 12-15 min i 225 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar