måndag 19 december 2011

Måste testas!

Hittade ett knäckrecept här som jag bara var tvungen att testa och det är förmodligen den godaste knäcken jag någonsin smakat!

Citronknäck med pistagenötter och flingsalt


2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
15 g smör(1 msk)
1-2 msk citronskal, finrivet (2 citroner)
1 dl pistagenötter, hackade

Till garnering
flingsalt

Börja med att ställa ut knäckformar på en bricka, riv citronskalet samt skala och hacka pistagenötterna, Blanda grädde, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och koka kraftigt i ca 15-20  minuter eller tills termometern visar 122 grader. Har man ingen termometer får man göra ett kulprov. Rör om då och då. Dra kastrullen från värmen och låt stå i 5-6 minuter(har ingen aning varför, men säger Herr Mannerström så, så gör jag så!) Tillsätt sen citronskalet och pistagenötterna. Fördela smeten i formarna och toppa med lite flingsalt. Låt stelna och förvara sen i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar