måndag 22 februari 2010

Bakar igen...


Hittade det här receptet på matbloggen Kryddburken och har länge velat prova. Minskade receptet, hon hade bakat på 6 ägg, jag tyckte att det räckte på 4 ägg + att jag tillsatte vaniljsocker. Nästa gång kommer jag att tillsätta citron och citronskal(eller apelsin) oxå i kakan.

Silviakaka

4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl kallt vatten

Vispa ägg och socker pösigt. Sikta de torra ingredienserna och vänd försiktigt ned i äggsmeten. Rör sist i det kalla vattnet. Bred ut smeten i en långpanna ca 35*25 cm. Grädda 20-30 min i 175 grader. Låt svalna, gör glasyren.

Glasyr

105 g smör
4 dl florsocker
½-1 tsk vaniljsocker
½-1 tsk pressad citron
1 äggula

Smält smöret, ta kastrullen från plattan. Rör ned övriga ingredienser, blanda ordentligt. Bred över kakan och strö riven kokos över, låt stelna i kylen en stund och skär sedan i bitar.

1 kommentar:

  1. Hörrudu! Var är receptet på den norska långpannekakan du vet... Den är riktigt smaskig och hyfsat enkel att göra. Dela med dig av den, vetja =)

    SvaraRadera