onsdag 17 februari 2010

En väldigt god och enkel müsli


Jag gör helst min müsli själv, den man köper på affären smakar aldrig som jag vill. Hittade ett recept, i Matmagasinet, som jag utgått ifrån, men har tillsatt lite ingredienser...

Min müsli

100 g rågflingor
150 g fiberhavregryn
250 g havregryn
2 dl koncentrerad äppeljuice
3 msk rapsolja

Blanda allt i en skål först, bred sen ut på en plåt och rosta i 25-35 min, i 150 grader, rör om några gånger. Låt svalna och tillsätt sen:

100 g torkade äpplen, klippta i småbitar
100 g torkade aprikoser klippta, i småbitar
1 näve sultanrussin
3 msk psylliumfrön
100 g solroskärnor, som rostas tillsammans med:
100 g hackad mandel eller andra nötter

1 kommentar:

  1. Hej hej och välkommen till Cyberrymden! Nog vet Bertan varför en Bolangerist börjar blogga. Jo, hon kan mycket om bak och mat. Kunskap och erfarenheter som är spännande för andra! Kul..

    SvaraRadera