söndag 14 mars 2010

After Eight kladdkaka


En väldigt mumsig kladdkaka, speciellt om man gillar After Eight. Receptet kommer från Mia Öhrns "Kladdkakor", men där kallas den "Mintchokladkaka". Den blev inte speciellt vacker den här gången och jag tror nog att jag kan grädda den lite längre, den blev i kladdigaste laget!

After Eight Kladdkaka

100 g smör
100 g After Eight
2 ägg
2 dl socker
2½ dl mjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver

Glasyr
100 g After Eight

Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Smält smöret i en kastrull på svag värme, ta den sen från värmen och tillsätt After Eight. Låt smälta och rör till en jämn smet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda dem torra ingredienserna och vänd ned det i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda 18-22 min i 175 grader. Ta ut kakan och lägg på mintkakorna. Grädda 5 minuter till för att kakorna ska smälta. Bred sedan ut dem så att de täcker ytan. Låt stelna och skär sedan loss kakan.

1 kommentar: