söndag 24 oktober 2010

Fortsättning följer...

Har varit hemma ett bra tag nu, men vill ändå dela med mig av min resa. Ska försöka lägga in bilder från varje ställe vi var till, i kronologisk ordning. Sista stället jag skrev om var Fez, efter det bar det iväg upp till dem mellanhöga Atlasbergen. I en lite större stad, som heter Azrou, lämnade vi vårat bagage, för att kunna vara ute och vandra i bergen några dagar.Första dagen gick vi genom en cedarskog och över en stäpp, kan man väl kalla det?Vi missade födelsen av det här fölet med bara några minuter.Vi bodde första natten hos en berberfamilj, vi sov i en hydda som liknar denna. I den här hyddan åt vi middag och frukost.Hon bakar lmseman ett marockanskt bröd, som viks ihop innan man steker det i stekpanna. Väldigt gott är det!Till förrätt fick vi någon form av harira, en soppa som speciellt serveras under ramadan.Till varmrätt blev det couscous med kyckling och grönsaker.På kvällen blev det underhållning och dans i våran hydda.Är inte någon hästtjej och har väl inte suttit på en hästrygg på väldigt länge. Kan inte påstå att det är ett bekvämt färdsätt, men det var rätt kul. Vi stannade vid ett vattendrag så hästarna skulle få dricka och när jag skulle hoppa av hästen så hamnade jag i en gyttjepöl, såg inte marken p g a väskorna som skymde sikten.Så det var bara att tvätta skorna och sockarna och hoppa upp på en mula istället. Vi fortsatte vandringen en liten bit bort, där vi lunchade och mina skor och sockar torkade snabbt i solen under tiden.Andra natten sov vi på ett vandrarhem, det här kortet är taget från balkongen.Tredje dagen besökte vi vattenfall, på 2 olika ställenRestaurang alldeles nere vid forsen.

3 kommentarer:

  1. Underbara bilder! Jag förstår inte varför jag alltid blir hungrig när jag tittar in på din blogg...

    SvaraRadera
  2. Vilken häftig resa ni verkar ha gjort. Var det en gruppresa eller på egen hand. Kan du lämna några tips? Planerar just för nästa års "Husmorssemester" tillsammans med likasinnade.

    SvaraRadera
  3. Det var en gruppresa med Läs och Res, vi reste runt i Marocko i 24 dagar. Kan verkligen rekommendera det, men man ska nog inte vänta sig speciellt hög standard på boendet och så. Men man får verkligen se och vara med om saker som man annars inte skulle fått.

    SvaraRadera