söndag 17 oktober 2010

Bullar igen




Hittade ett intressant recept på bloggen Baka Hemma som jag bara var tvungen att testa. Ett bullrecept med rågsikt i!! Det var verkligen en härlig deg att arbeta med. Annars använder jag mest receptet på mjölpåsen, vilket du även hittar här.

Vetebröd med rågsikt

500 g kall mjölk
50 g jäst
200 g mjukt smör(ej smält)
100 g socker
800 g vetemjöl special
160 g rågsikt
5 g salt

Rör ut jästen i mjölken. Blanda sen med övriga ingredienser och knåda 7-8 minuter i maskin. Låt sen degen ligga och jäsa i en halvtimme.

Kanelremons

200 g smör
100 g socker
100 g farinsocker
3-4 msk kanel

Rör ihop allt.

Gjorde först vanliga bullar, sen gjorde jag en äppellängd med valnötter.



Kavlade ut en degbit, som vägde ca 350 g, till en rektangel. Strök lite kanelremons i mitten, strödde sen valnötter och äppelklyftor på det. Sen skar jag sneda remsor av degen som var kvar på sidorna och la dem omlott. Svårt att förklara...



Grädda i 225 grader, bullarna ca 9 minuter och längderna 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar