söndag 4 december 2011

Godaste ischokladen!


Ischoklad är riktigt gott, men jag vill gärna ha den smaksatt med nåt. Krossad polkagris är en god smaksättning, men favoriten är nog dessa. Hade kvar dem här hjärtformade formarna från i fjol(köpta på Åhléns)och dem är ju lite större an vanliga ischokladformar och passar därför perfekt till det här. I orginalreceptet skulle man använda småbrödsformar, men det tyckte jag kändes för stort.

Ischoklad med mandelmassa


250 g mandelmassa
1 dl grädde

Riv mandelmassan och blanda med grädden. Klicka ut mandelsmeten i formarna.

300 g mörk choklad(jag använde Marabou)
100 g kokosfett

Smält choklad och kokosfett över vattenbad, blanda väl. Häll över mandelsmeten. Låt stelna i kylskåpet. Jag förvarar sen ischokladen i frysen.


1 kommentar:

  1. Våga hata allergier!!!
    Jag dreglar när jag ser bilden och tänker på hur gott ischoklad är... Kan förvisso ta en liten stackare ;-) Maken kan ta desto fler, så om jag är en god hustru slänger jag ihop ett gäng. De ser fantastiska ut!
    Jag kan ju alltid experimentera igen, det gick ju bra med den mjuka pepparkakan. Blir det skrot får jag välan kasta dem till trollen, ha haa!

    Kramiz
    Lisa

    SvaraRadera