måndag 4 juni 2012

Mina favvotekakor!

 Ett recept som jag har haft väldigt länge och som jag kan utantill, eftersom jag bakat dem så många gånger. Dem innehåller Fibrex, vilket är fiber från sockerbetan och det gör att "alla bröd blir saftigare och håller sig färska längre" enligt paketet. Och jag kan inte annat än att hålla med, goda blir dem och det känns lite nyttigare.
 Fibrex Tekakor


5 dl vatten
50 g jäst
1 dl Fibrex
2 msk rapsolja
2 msk brödsirap
4 krm salt
ca 10 dl vetemjöl

Lös jästen i vattnet, ca 30 grader. Tillsätt Fibrex, olja, sirap, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen, tillsätt mer mjöl om det behövs. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Väg upp ca 50 grams degbitar, rulla och lägg på plåt. Låt vila nån minut innan du trycker ut bollarna till runda tekakor. Låt jäsa 30-45 minuter. Grädda i 225 grader, ca 9-11 minuter.


1 kommentar:

  1. Aha, ett recept även för den som är defekt, hihi. Ska prova dem, nybakade tekakor är verkligen kalas!
    Ha det gott!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera