söndag 3 juni 2012

Bakar gör jag..

..men det blir sällan att jag lägger ut det på bloggen, men jag gör ett nytt försök. Har haft det här receptet, på Daimkolakakor, liggandes på köksbordet i några månader nu och i helgen blev den äntligen bakad! En riktigt god, chokladig kaka med Daimchoklad och pistagenötter och en konstistens som mer liknar en cookie än en mjuk kaka/kladdkaka. Det här receptet är en halv sats:

Daimkolakakor

200 g mjukt smör
1 dl socker
2 dl mörkt muscovadosocker
1 ägg
4.5 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
0.5 dl kakao(jag använde Valhrona)
200 g Mjölkchoklad med Daim
0.75 dl hackade pistagenötter

Rör i hop smör och dem båda sockersorterna. Tillsätt ägget och blanda sen ner mjöl,bikarbonat, salt och kakao. Sist i med den hackade chokladen och nötterna. Tryck sedan ut degen i en lite långpanna, ca 25cm*20 cm. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter, beroende på ugn. Skär upp kakan i rutor.

1 kommentar:

  1. Så kul att hitta dig i detta medium igen! Välkommen tillbaka!
    Som vanligt ser det himla smaskigt ut - jag äter med fantasin ;-) Det är inte jättesynd om mig, för jag har nyss smaskat honungsmelon.
    Ha en fin vecka!

    Kram, Lisa

    SvaraRadera