söndag 13 juni 2010

Myrstackar


Enkel go´bit att göra när(eller om) man har en torr sockerkaka över. Här uppe i Norrland är dem allmänt kända som Myrstackar, dem flesta söderut verkar kalla dem för Arraksbollar. Gjorde praktik på en bageriskola i Jönköping, en gång för länge sedan, och där hade dem aldrig hört talas om Myrstackar, gissa om jag blev utskrattad! Använde Mörk Rom istället för Punch den här gången.

Myrstackar

75 g smör
0,75 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 msk kakao
ca 3 dl sockerkakssmulor
Punch eller Mörk Rom

Rör smör, florsocker,vaniljsocker och kakao poröst. Blanda ned kaksmulorna och smaka av med Punch eller Rom. Ställ smeten i kylen en stund, forma sedan lagom stora bollar och rulla dem i chokladströssel. Lägg dem sedan i småbrödsformar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar