Saffransbullar, som jag vill ha dem! Är inte speciellt förtjust i lussekatter, det ska vara med mandelmassa och russin. Receptet på mandelremonsen har jag fått av Birgit, en kollega till mig.
Saffransbullar
1 g saffran (2 pkt)
1 msk sprit
50 g jäst
100 g smör (mjukt, inte smält)
5 dl mjölk
250 g Kesella Mager (1burk)
1.5 dl socker
0.5 tsk salt
13-15 dl mjöl
Nån dag innan du ska baka, mortla saffranet och blanda med spriten.
Värm mjölken till ca 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Blanda med övriga ingredienser och knåda 7-8 minuter i maskin. Låt sen degen ligga och jäsa i en halvtimme. Gör under tiden fyllningen.
Mandelremons:
200 g mandelmassa
200 g smör
2 msk socker
3 tsk vaniljsocker
2-3 dl russin
Lägg russin i blöt.
Rör ihop alla ingredienser till remonsen.
Kavla ut degen och bred ut remonsen. Sila bort vattnet från russina och strö dem ovanpå. Rulla ihop och skär lagom stora bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa. Pensla sen med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 225 grader, ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar