fredag 3 december 2010

Kaneldubblé


En spröd liten kaka fylld med smörkräm, receptet kommer från Arnes Bröd och Bar, där jag jobbade en gång i tiden.

Kaneldubblé

300 g smör
1.5 dl socker
5 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl

Blandas på samma sätt som en mördeg. Gör rullar och lägg i kylen en stund. Skär sen i tunna skivor. Grädda i 150 grader, ca 11-13 minuter. Blanda kanel och socker, strö över kakorna direkt dem kommer ut ur ugnen. Låt svalna.

Smörkräm

100 g smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula

Vispa alla ingredienser vitt och pösigt. Lägg sen ihop kakorna två och två med lite smörkräm mellan.




2 kommentarer:

  1. Arnes... Vilken nostalgi! Fina kakor, de ska jag nog prova. Just nu lockar de inte, är proppmätt! Smaskade i mig en brun, utrikisk boll efter middagen dessutom. Tur det är lördag så nu blir det lördagsmys!

    Kramixen

    SvaraRadera
  2. Just det. Lycka till med kursen i morgon! Kör hårt med dina elever ; )

    SvaraRadera