En spröd liten kaka fylld med smörkräm, receptet kommer från Arnes Bröd och Bar, där jag jobbade en gång i tiden.
Kaneldubblé
300 g smör
1.5 dl socker
5 dl vetemjöl
3 dl potatismjöl
Blandas på samma sätt som en mördeg. Gör rullar och lägg i kylen en stund. Skär sen i tunna skivor. Grädda i 150 grader, ca 11-13 minuter. Blanda kanel och socker, strö över kakorna direkt dem kommer ut ur ugnen. Låt svalna.
Smörkräm
100 g smör
1.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Vispa alla ingredienser vitt och pösigt. Lägg sen ihop kakorna två och två med lite smörkräm mellan.
Arnes... Vilken nostalgi! Fina kakor, de ska jag nog prova. Just nu lockar de inte, är proppmätt! Smaskade i mig en brun, utrikisk boll efter middagen dessutom. Tur det är lördag så nu blir det lördagsmys!
SvaraRaderaKramixen
Just det. Lycka till med kursen i morgon! Kör hårt med dina elever ; )
SvaraRadera