En mördegsform fylld med nougat och nötkola. Receptet kommer från en Dansukkerbroschyr. Jag använder små mazarinformar till dem här, det blev 45 stycken.
Nötformar
Mördeg:
4.5 dl mjöl
0.75 dl socker
200 g smör
1 ägg
Fyllning:
100 g nougat
Kola:
200 g blandade nötter
150 g smör
1 dl grädde
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl ljus sirap
Blanda ihop alla ingredienser till mördegen, gärna i en matberedare. Låt degen vila i kylskåpet en stund.Tryck ut degen i små mazarinformar eller aluminiumformar. Grädda i 175 grader, ca 10 minuter. Under tiden skär du nougaten i lika många bitar som du har formar. Lägg en bit i varje form när du tagit ut plåten. Rosta nötterna i ugnen, gnugga sen bort så mycket skal som det går.Blanda smör, grädde, socker och sirap i en kastrull och sjud tills det börjar tjockna, ca 10 minuter. Tillsätt nötterna. Fördela kolan på formarna, färdigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar