Ville göra en tryffel på min Toblerone Dark som jag fick för någon vecka sen. Men blev lite lat och bestämde mig i stället för att häll upp i formar. Men jag tänkte väl inte riktigt till när jag gjorde det, skulle ha penslat formarna med choklad först, det funkar inte att ha ganache i ischokladformar! Men nu vet jag ju det! Goda blev dem i alla fall, även om dem är svåra att få ut ur formarna.
Tobleroneganache
100 g Toblerone Dark
1 dl grädde
ca 3 g smör
1 msk Disaronno(f d Amaretto)
Pensla ischokladformar med choklad. Hacka Toblerone. Koka upp grädden och slå över Tobleronen. Låt stå en kort stund innan du rör om. Tillsätt smör och Disaronno. Häll ganachen i dem chokladpenslade formarna. Låt stelna.
Åååhhh... Är nog hur smaskiga som helst! Tror jag ska lägga ut ett recept själv, på smask som jag gjorde till jul (och kan äta).
SvaraRadera