Fick en stor Toblerone Dark av tjejerna på bakkursen förra vecka och kände genast att jag ville "förädla" den och baka lite olika sorter av den, i stället för att bara äta upp den på en gång. Först ut blev Toblerone Cookies, hittade ett recept här, som jag var tvungen att göra om lite. Hade inget ljus muscovadosocker hemma och "selfraising" mjöl vet jag inte ens om det finns i Sverige.
Toblerone cookies
75 g smör
75 g socker
75 g farinsocker
1 ägg
175 g mjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g toblerone(hackad)
Rör socker och smör vitt och luftigt. Blanda ner övriga ingredienser. Väg upp ca 30 grams bitar, rulla och lägg på plåt, platta till lite. Grädda i 180 grader, ca 12-15 minuter. Dem ska inte ha så mycket färg.
75 g smör
75 g socker
75 g farinsocker
1 ägg
175 g mjöl
1.5 tsk bakpulver
100 g toblerone(hackad)
Rör socker och smör vitt och luftigt. Blanda ner övriga ingredienser. Väg upp ca 30 grams bitar, rulla och lägg på plåt, platta till lite. Grädda i 180 grader, ca 12-15 minuter. Dem ska inte ha så mycket färg.
Att inte vräka i sig en hel Toblerone, det är KARAKTÄR!!! Det blir ju inte samma sak att peta ner chokladen i kakor ; ) Det räcker dessutom längre (beroende på karaktären).
SvaraRaderaJust det, du lyckliggorde min make med kakor! Det hördes genom telefonen hur glad han var(såg nog ut som en semla, he he).
Måndagskram!