lördag 22 maj 2010

Hokey Pokey


Hokey Pokey är slang för Hokus Pokus, om jag har förstått det rätt! Och det är det samma som Honey Comb. Det som händer när man blandar ned bikarbonaten i den varma sirapen är att den bubblar upp och blir som, "whoosing cloud of aerated pale gold" enligt Nigella.


Det här "fluffet" stelnar och man kan bryta bitar och doppa i choklad eller krossa och strö över glass t ex. Smakar karamelliserat socker! Tydligen ett vanligt görahemma godis i dem engelsktalande länderna, vet inte om vi har nåt liknande!? Varning bör utfärdas, om man är rädd om sina tänder!
Hittade det här receptet på Nigellas hemsida.

Hokey Pokey

100 g socker
90 g Golden Syrup(använde Dansukker´s Cane Syrup)
1½ tsk bikarbonat

Blanda socker och rörsockersirapen i en kastrull. Man ska inte röra om under tiden kastrullen står på plattan! Låt koka upp och koka i ca 3 minuter, ska få färgen ungefär som lönnsirap. Ta från värmen och vispa ned bikarbonaten. Då kommer sirapen att förvandlas till ett "whoosing cloud of aerated pale gold". Häll snabbt ut detta på ett bakplåtspapper och låt stelna. Om den inte stelnar har du nog kokat den för lite, gjorde det misstaget första gången. För att få ren kastrullen, koka upp vatten så smälter resterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar