måndag 28 juni 2010

Midsommartårta..


Den ultimata sommartårtan! Det finns mängder av olika recept på Pavlova, men den här är helt klart godast!! Maräng med en lite syrligare fyllning och en massa jordgubbar, kan aldrig bli fel!

Pavlova

4 äggvitor
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk potatismjöl

Vispa äggvitorna i 20 minuter, tillsätt under tiden sockret, lite i taget(Obs, Viktigt!). Vänd sedan försiktigt ned vaniljpulver och potatismjöl. Bred sen ut en rund botten på ett bakplåtspapper, ca 24 cm. Grädda i 120 grader, 2 timmar och stäng sen av ugnen och låt stå över natten.

Fyllningen

3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
0,5-1 dl socker
2 msk vaniljsocker
2 gröna syrliga äpplen(Granny Smith)

Vispa grädden, tillsätt socker och vaniljsocker. Blanda ned crème fraiche. Skala och riv äpplena grovt, pressa ut lite fruktsaft så det inte blir så blött och blanda sen ned äpplena i gräddsmeten. Ca en halvtimme-timme före servering, bred smeten över kakan och garnera med jordgubbar, nektariner och kiwi.

2 kommentarer: